Inflyttning och fullspäckade dagar

Sista två veckorna har det varit full rulle, bloggandet fick pausas för att hinna med jobb och husfix. Men för en vecka sedan gick stora flyttlasset, så nu är vi permanent boende i Björboholm. Flytten gick häpnadsväckande lätt, tack vare snälla vänner och flyttplanering som anstår en Chalmerist med färgscheman för lådordning och liknande. Här får du en liten sammanfattning av vad som hänt under dessa två veckor.

Vardagsrummet

Parkettgolvet är slipat och lackat. Det blev riktigt snyggt. Sedan har pappa Folke och Ulrik plockat ner gamla taper, slitit ut två Black & Decker slipmaskiner och spacklat. Man får ju inte fuska med underarbetet. Detta har toppats med en snygg tapet med mönsterpassning. Ja mönsterpassning och gamla hus med lutande väggar är en utmaning. Men Folke såg det mer som en utmaning än ett problem.

Älgar, älgar, älgar och en groda

När man bor på landet så är det gott om olika djur. Härom dagen var det något som hoppade bland verktygsbackarna på bottenvåningen. Det visade sig vara en liten groda som halkade runt på klinkergolvet. Efter att ha fångats i en Turkyogurtburk fick den snabb transport till trädgårdsdammen. Vi har även större djur. Flera kvällar i rad har älgarna varit här och pallat äpplen. Mia har jagat iväg dem med hundskall och handklapp.

Genom en mailinglista för Chalmerister dök det upp ett erbjudande om att köpa en kvarts älgtjur. Den hade mött sin sista bil på väg 190 (dvs landsvägen utanför oss) och var nu lagom välhängd för styckning. Vi högg snabbt på erbjudandet om att fylla frysen med vilt. Så en kväll körde vi ut på smala skogsvägar till jaktlagets stuga och paketerade Hälge i prydliga påsar.

Dagen efter körde Ulrik mot Göteborg. På Gråbovägen, bara någon kilometer från där Hälge hade mött sin sista bil stod det en älgkalv och tittade mot vägen. Hmm, undrar om den tänker springa över vägen. Borde verkligen så små älgar vara ute och gå utan sin mamma? Plötsligt kom mamma älg springades från andra sidan vägen. Ulrik ställer sig på bromsen och får stopp på bilen – men tyvärr har mamma älg inte lika bra bromsar utan springer in i bilen. Backspelen mosades och älgen lämnade avtryck i from av ett par präktiga bucklor utmed vänstersidan. Men enligt jägaren (samma som hade tagit hand om Hälge) rapporterade senare att mamma älg hade klarat sig med en lättare hjärnskakning.

Kanske vore det bra om älgar var utrustade med airbags 😉

Flyttlådor och småkaos

Nu har vi börjat packa upp lådor och försöker hitta rätt plats för möbler. Detta kommer nog ta sin tid, men nu är det ju mindre bråttom. Lägenheten är urstädad och nästa hyresgäst har fått nycklarna. Nu är Pingvinpalatset version 2 vårt riktiga hem!

 

Det här inlägget postades i Älg, Djur, Flytt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Inflyttning och fullspäckade dagar

  1. Linda skriver:

    Tar för givet att flyttfärgschemat var i excel?!?!

    • ulrik skriver:

      Nja, ungefär, det var gjort i Numbers – Apples motsvarighet, ”same shit different brand”. Fast jag är inte så kåt på Excelark, databaser är mer min smak. Min erfarenhet är att ett eller kanske två excelark kan vara bra. Men sen avtar effektiviteten i en organisation exponentiellt med antalet excelark. Till slut gör inte folk annat än att uppdatera excelark, och inget vet vilket som är det aktuella.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.