Taket i vardagsrummet målat

Mia tvättar taket med målartvätt

Det finns många projekt som man skulle kunna dra igång, men det gäller att prioritera. Förutom flytt och uppackning så vill vi få klart vardagsrummet innan vi får hit resten av möblerna. Det är ju så himla mycket enklare att renovera innan det är möblerat. Väggen som tidigare hade gjort om rummet till två små sovrum är nu borta. Skruvhålen i golvet är spacklade med kemiskt trä.

Vi kom på att det är smart att måla taket innan man slipar och lackar golvet. Åtminstone om man är lika duktigt på att spilla som Ulrik 😉

Ulrik spacklar koncentrerat igen skruvhål och "kanaler" fär det gått elrör.

Det fanns en hel del skruvhål och märken där väggen hade suttit. Mia tvättade taket med målartvätt och det visade sig att taket var ganska fräscht bortsett från där väggen och garderoben hade suttit. Eftersom en del av märkena var nästa lika djupa som takskivorna så blev det till att spackla två gånger. Först med fyllnadsspackel som fick torka över natten. Sedan slipning och finspackling.

Nu är taket målat två gånger. En del märken syns fortfarande om man letar.

Inför flytten så hade vi köpt en flaska Champagne som vi skulle ha för att skåla första kvällen i nya huset. Men det blev aldrig av då. Men efter fyra hektiska dagar kände vi oss värda lite avslappning. Så söndagen avslutades med Champagne framför öppna spisen.

Det här inlägget postades i Husrenovering, Projekt, Vardagsrum. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.