Full fart på trädgårdstomtarna

Första oktober bjöd på ett underbart väder – perfekt för trädgårdsarbete. Men, eftersom våra trädgårdserfarenheter är något begränsade bestämde vi oss för att kalla in förstärkning. Som tur var kunde Majvi och Folke komma och ge oss ett välbehövligt handtag.

Carola jordfästs

Först av allt gällde det att äntligen få ner våra bröllopspresenter i jorden. Eftersom vi har en naturtomt, som det så fint heter (i själva verket innehåller den allt från asfalt till betong – med mera…) så tog det sin lilla tid att hitta ställen med ett tillräckligt tjockt jordlager. Men, skam den som ger sig, tillslut hade såväl päronträdet Carola som hallon- och vinbärsbuskarna fått jord under rötterna.

Vem bor i röret?

Dagen bjöd även på en del intressant fynd. En bit ner på tomten ligger ett gammalt betongrör, komplett med uppfartsväg, eller snarare stig… Ulrik funderar på att rigga en kamera med rörelsedetektor för att avslöja rörockupanten. Hittade dessutom en ros av okänt slag under ett björnbärssnår. Den är nu omlokaliserad till ett friare läge, hoppas den uppskattar det.

Vedskjulet har fått tak

Vi vet i och för sig inte om skjulet i sig kommer att stå pall för vintern. När Ulrik försökte spika i det åkte hammaren rakt igenom… Men, nu kommer det åtminstone inte att regna in – i alla fall inte uppifrån.

Explosiv odling

Husets förra ägare lämnade efter sig en skatt bestående av… dynamitlådor. Perfekt, tyckte Mia som efter att ha oljat in dem noga nu har sått vitlök i ett par av dem. Man tager vad man haver nu när man bor på landet!

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

2 svar på Full fart på trädgårdstomtarna

  1. Manstrale Dahlstrom skriver:

    Det ser supermysigt ut!!!! Jag kommer lite hastigt och lustigt till Goteborg nasta vecka, tid for fika? Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.