Vårstädning i växthuset

Lite skräp var det allt...

Lite skräp var det allt…

Inget vidare vårväder idag, grått och väldigt blåsigt… Men, det känns ändå att odlingssäsongen närmar sig – så vi trotsade stormvindarna och vårstädade växthuset. Glädjande nog verkar grunden ha klarat sig fint. Vi behöver bara fylla på med lite sand i skarvarna, men det är ju lätt gjort.

Trots gråväder och halv storm så visade termometern i växthuset åtta grader varmt, så vinrankan fick första vattenslurken för säsongen. En snigel, eller snarare snäcka, hade bestämt sig för att övervintra under en av odlingslådorna. Hen togs av daga per omgående. Hittade också en pälsig larv, men den var för söt för att dödas så jag släppte ut den i frihet. Skulle dock inte förvåna mig om den tagit sig in igen nästa gång jag kollar …

Nästa helg är det förhoppningsvis dags att inviga frökuvösen som Ulrik håller på att bygga, ska bli spännande att se hur den funkar. Och, så fort solen är framme är det riktigt varmt och gott att sitta och fika i växthuset. Det provade vi redan förra helgen.

Första utefikan för säsongen.

Första utefikan för säsongen.

 

This entry was posted in Trädgård, Växthus. Bookmark the permalink.

One Response to Vårstädning i växthuset

  1. Bengt Cyren says:

    Hej Mia och Ulrik.

    Jag vill bara utrycka mitt stora gillande av kristallkronan i växthuset. Så jävla rätt! Ulrik tycks inte ha det så otrivsamt i vårsolen han heller, där han sitter och go-fikar.

    Jag surfar upp pingvinpalatset då och då för att kolla hur det går för er. Ni tycks reda er bra. Det är en hel del roliga saker som blir möjliga, när man inte bor i stan… Jag kommer och tittar till er IRL snart. (Ni är välkomna att droppa in här också, om ni har vägarna förbi Stenungsundstrakten någon gång.)

    /Bengt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.