Vår i Pingvinpalatset

Humlans flykt, Björboholm style

Nu händer det grejer, minsann. Krokusar och snödroppar som planterades i skenet från bygglampa i höstas har tittat upp lite varstans och yrvakna humlor lullar runt i vårsolen. Vädret har varit härligt i ett par dagar, vilket vi passat på att utnyttja till max.

Rejäl stålvajer, Ulrik fick ta till sin Dremmel för att kapa den.

Bland annat genom ytterligare utgrävningar på vår spännande tomt, det vill säga bortrensning av asfalt, betongblock och en 10 meter lång stålvajer (!). Bland annat.

Orsaken till vår tomts minst sagt varierande innehåll är förresten att tidigare husägare hade sprängfirma – och därmed obegränsad tillgång till allehanda rivningsmassor.

Anledningen till vårt grävande är dels att vi ska försöka oss på ett potatisland, har just nu flera sorters potatis som ligger och förgror sig i gästrummet, och dels förberedelese för att lägga grunden till vårt växthus som ska levereras på onsdag. Alla småplantor väntar med spänning på sitt nya hus, återstår bara att se om vi lyckas få upp det. Fortsättning följer …
Återigen har vi haft stor hjälp av seniorerna Södergren, vad skulle vi gjort utan dem?

Majvi räddar grästuvor ...

och Folke lägger markduk

 

 

 

 

 

 

 

 

Före tvätt till vänster, efter tvätt till höger i bild.

Ulrik har också hunnit med att tvätta altanerna, med diskmedel och högtryckstvätt. En vinnande kombination – tydligen så bra att herrn var tvungen att skaffa sig en egen högtryckstvätt.

Nu kan våren få komma på riktigt!

Här nedanför kan du titta på fler bilder från de senaste dagarna, bland annat på en livslevande Tussilago (speciellt för alla er norrlänningar i läsarkretsen).

Det här inlägget postades i Trädgård, Växthus och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Vår i Pingvinpalatset

  1. Barbro skriver:

    Det är roligt att se hur mycket det händer ute hos er i pingvinpalatset.Lite avundsjuk är jag på alla vårblommor som kommer upp, det tål att jämföras med våra meterstora snöhögar i Kiruna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.