Kräftskiva med grannarna

Häromdagen (5/8) så gjorde vi som man ser på grekiska filmer. Ni vet, där man stänger av bygatan för att ha fest. Om någon vill passera så får de helt enkelt festa med och vänta till nästa dag med att passera.

På vägmötet bestämde vi oss inte bara för att ha ett par gemensamma arbetsdagar då vi skulle fixa diken, röja sly och kratta grus. Vi bestämde också att vi skulle återuppväcka en gammal tradition med kräftskiva på gatan.

Första arbetsdagen var det regn, men vi jobbade på ändå. Men att festa i regn är inte lika kul, så som backupplan hade vi röjt plats i vårt garage. Men det behövdes inte, för det här blev en av de finaste kvällarna på hela sommaren.

Kräftskivan blev jättelyckad. Snappsvisorna hölls korta, men det blev desto mer pratat.

Det här inlägget postades i Björboholm, Fest och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.