Rapport från trädgårdstomten

US7_7413Kanske har det varit väl mycket fixarprojekt här på bloggen på sistone? Inte? Vi har mer att rapportera på den fronten också inom kort, oroa er inte. Men först tar vi en uppdatering av trädgårdsläget.

Som ni ser sjunger pionerna en sista vacker vers för säsongen. Alldeles strax kommer blomsterpraktens stafettpinne i den rabatten att tas över av klematisen som jag trodde var stendöd efter förra eländesvintern, men som kvicknade till något enormt efter en totalsnaggning.

I grannrabatten dominerar den här skönheten just nu. US7_7419Stjärnflocka, eller Linnés döttrar om man så vill. Snygg är den i vilket fall. Och ännu snyggare blir det när grannen, den ståtliga stormhatten slår ut. Och rosen, Mr. Morse… Oj, oj, jag kan knappt vänta!

Även i köksträdgården händer det massor. Alla potatissorter är ätklara, utom mandelpotatisen som behöver lite längre tid på sig. Allra godast är nog den rödskaliga Cherie. Rocket var däremot ingen hit hos oss, nästa år blir det Amadine istället. I år behövde vi inte köpa vare sig dill eller gräslök till midsommar heller. Allt fanns på plats, härproducerat.

 

US7_7424Idag var det också dags att ta upp vitlöken som vi satte i höstas och hänga den på tork. Har provsmakat. Det var fart i den, kan man säga…

Även hallon och vinbär är på gång. Kokade gelé på de röda och vita vinbären igår. De svarta behöver en vecka eller så för att mogna helt. Vi har ju både vildhallon och trädgårdshallon på tomten. De vilda är först ut.

 

Okej, jag erkänner. Jag provsmakde ett bär (därav den vita skrotten...)

Okej, jag erkänner. Jag provsmakde ett bär (därav den vita skrotten…)

 

US7_7432I växthuset är det fullt ös. Fyra sorters tomater, fyra sorters chili + en paprika. Sallad, kryddor och så den här krabaten. Vindruvan herr Himrod stoltserar med flera klasar i år. Ska bli ytterst spännande att se hur den smakar.

Vi avslutar med några fler bilder, och så hörs vi snart igen!

 

Tomaten Costoluto Genovese.

Tomaten Costoluto Genovese.

Paprikan Zlata (med lite Chili i bakgrunden)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Trädgård, Växthus. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rapport från trädgårdstomten

  1. Barbro skriver:

    Oj vilka härliga växter. Lite avundsjuk blir jag.

Kommentarer inaktiverade.