Vädret i Björboholm

Vi har en egen väderstation på vårt hus. Så om du vill veta vädret här i Björboholm så är det bara att spana in Pingvinpalatsets vädersida. Denna vädersida och väderstation är under utveckling, på sikt ska informationen visas lite snyggare och överskådligare. Om du vill se mer information så kan du kolla in sidan som skapas direkt från väderstationen här. Vi har även en webbkamera som visar vår utsikt över sjön Mjörn.

140418 – Det är för närvarande problem med webbserver och webbkamera. Problemet blir troligen inte löst förrän efter påskhelgen.

Om du inte ser aktuellt väder kan du testa denna alternativa länk.

7 svar på Vädret i Björboholm

 1. Pingback: Väderstationen på plats | pingvinpalatset.se

 2. Pingback: Webbkamera som visar utsikten över Mjörn | pingvinpalatset.se

 3. Martin Granberg skriver:

  Som jag skrev i andra inlägget – kanonbra med väderstation och webcam! En synpunkt dock, vindar brukar anges i m/s och inte km/h. Går ju att räkna om, men blir lite jobbigt.

  Hälsningar,

  /Martin

  • ulrik skriver:

   Hej Martin,

   När det gäller vindhastigheten så håller jag med om att m/s är lättare att tolka. Tyvärr så verkar det mest vara vi här i Norden som använder det som enhet för vindhastighet, annars är det knop, mph eller km/h. Programmet (Weather View) som generar webbsidorna med väderinformation stödjer inte m/s, däremot alla de andra enheterna. Jag har dock planerat att fixa det under våren. Jag har två spår. Det ena är att byta till wfrog, vilket förhoppningsvis löser en dela andra problem. Det andra spåret som jag redan har kollat på en hel del är att hacka Weather View. Det är lätt att fixa för textinformationen, men knöligare när det gäller diagrammen.

   Men som sagt, kul att du har hittat hit. Tipsa gärna dina fiskarvänner.
   Ulrik

 4. Martin Granberg skriver:

  Jodå, tipset är förmedlat!

  Hade ingen aning om att det mestadels var vi i norden som körde m/s, men på engelska hör man nog oftast knop – stämmer.

  /Martin

 5. Conny Lindskog skriver:

  Hej! Kul sida att följa även för en som har sommar hus på Sunnerö. Jag styuderar webkameran innan jag bestämmer om jag skall ta långfärdsskridskor, skidor, gå eller cykel ut till ön. MVH Conny

  • ulrik skriver:

   Hej Conny,
   kul att den är till nytta. Just idag är det nog lite mycket snö för att åka skridskor ut, så mitt tips är nog att ta skidorna denna gång.

   /Ulrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.