Kräftskiva med grannarna

Häromdagen (5/8) så gjorde vi som man ser på grekiska filmer. Ni vet, där man stänger av bygatan för att ha fest. Om någon vill passera så får de helt enkelt festa med och vänta till nästa dag med att passera.

På vägmötet bestämde vi oss inte bara för att ha ett par gemensamma arbetsdagar då vi skulle fixa diken, röja sly och kratta grus. Vi bestämde också att vi skulle återuppväcka en gammal tradition med kräftskiva på gatan.

Första arbetsdagen var det regn, men vi jobbade på ändå. Men att festa i regn är inte lika kul, så som backupplan hade vi röjt plats i vårt garage. Men det behövdes inte, för det här blev en av de finaste kvällarna på hela sommaren.

Kräftskivan blev jättelyckad. Snappsvisorna hölls korta, men det blev desto mer pratat.

This entry was posted in Björboholm, Fest and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.