Ny garageport på plats

Montering av ny garageport

Grabbarna från Allportar monterar den nya porten till garaget / fotostudion.

Den gamla garageporten vad ganska ledsen. En av plåtarna buktade ut och bakom den var det fullt med löv. Dessutom blåste det rakt in genom de breda springorna som var i sidorna. Efter rekommendation från låssmeden så tog vi hit Patrik på Allportar för att ge förslag på vad vi borde ha för typ av port. Eftersom vi bara ska ha den som lastport och inte köra in bilen så förslog han en typ av slagport som är avsedd för industrier. Nackdelen är att man måste skotta framför den vintertid, men den stora fördelen är att man inte tappar en massa takhöjd. Jag vill inte gärna ha en massa saker i taket som hindrar ljussättning och det 2,7 meter höga pelarstativet.

Den gamla porten. I nederdelen syns hur en av plåtarna buktar ut.

Ulrik sågar bort droppnäsor.

Här sågar Ulrik bort droppnäsorna på den underliggande panelen, dessa hamnar ju innanför den nya porten. Sågtillsatsen på slipmaskinen var som gjort för detta uppdrag.

Den gamla porten var hängd på insidan av öppningen, men den nya ska hänga på utsidan. Så medan vi väntade på porten byggde vi om panelen runt portöppningen. Detta är väl egentligen inget vinterarbete. Denna vintern har ju varit extremt mild, men också väldigt blöt. Så det blev till att måla allt trä inomhus. Dock gick det inte så bra när jag försökte lägga en mjukfog över den horisontella panelbrädan, trots att SMHI hade lovat uppehåll så började det regna och silikonet rann bort. Så det får vänta till bättre väder.

Den nya porten kom årets näst sista dag. Den nya porten monterade innan den gamla monterades ner. Hela jobbet gick på en förmiddag. En fördel med denna typ av dörrar är också säkerheten och isoleringen. Det märks stor skillnad i temperatur i den här delen av studion nu. En kylig dag skilde det två-tre grader mellan de båda kortväggarna. Nu är det nästa samma temperatur i hela studion. Porten levererades med förmonterat säkerhetslås, dock utan cylindrar. Så det blev till att låsa och skruva på täcklock i väntan på låssmeden. Men nu i måndags så var Klas här och satte dit låscylindrarna samt monterade inkrypsskydd (galler) för fönstret. Så nu är studion äntligen både välisolerad och ordentligt skalskyddad. Så kära inbrottstjuvar, ett litet tips, välj ett annat ställe. För om ni väl tar er in så är godsakerna ändå inlåsta i ett stadigt och fastbultat säkerhetsskåp! När det gäller Kung Bore så kan du gärna få blåsa kallt någon annan stans.

Äntligen är studion nästan klar för invigning. Fönstren skulle behöva målas (ja inte glaset, men allt runt omkring), men det får bli ett sommarprojekt. Sen behöver porthål och entrédörrens insida fodras. Det känns riktigt kul med en ny studio!

Det här inlägget postades i Energi och uppvärmning, Fotostudio, Husrenovering och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.