Just nu verkar det va något strul med väderstationen

Något strular med datainsamlingen från väderstationen. Felsökning pågår…

Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.

3 svar på Just nu verkar det va något strul med väderstationen

 1. Göran P skriver:

  Jag har med intresse läst din artikel ang väderstation och publicering av dess insamlade data.
  Själv har jag ”två” olika system, dels en (automatisk) loggning av temperatur och elförbrukning, (mha en liten PLC), där data sparas i en MySQL-db, dels en ”manuell” lagring av data från min väderstation WH1080. PLC’n används även till att kunna styra vissa andra utgångar, (för belysning, mm).
  Den lagrade datan kan jag sedan presentera på en websida från min NAS, då både DB och webserver finns i NAS’en.
  Närmaste projektet är att få data från väderstationen live-loggad i min DB, för att kunna se vind och nederbörd på distans.
  Som ”kopplare” mellan DB och väderstation har jag idé om att kunna konvertera min gamla LinkSys NLSU2 till att fungera med ex.vis Wfrog och därigenom kunna lagra datan i min DB.
  Ser fram emot fortsättningen på dina erfarenheter…

  • ulrik skriver:

   Hej Göran,
   tack för din kommentar.
   På sikt är min tanke också att kunna använda väderinformationen för att styra andra system så som bevattning. Jag kikar också på loggning av elförbrukning med hjälp av en nätverkskopplad Arduino.

   Jag tror det är helt rätt att köra en liten NAS som väderserver. I mitt fall så har jag en server igång som används för annat, så den får sköta väderloggning och mysql också.

   Det finns mycket kul att göra, det gäller bara att få tiden att räcka till 😉

   Hälsningar
   Ulrik

 2. Roger Friberg skriver:

  hej Ulrik,
  Läste med stort intresse din artikel i datormagazin om olika diagram. Och i synnerhet den om jqplot meter. Du skriver i ditt exempel att den lika gärna kan hämta mätvärden från en databas. Då jag inte är programmerare förstår jag inte var i koden jag ska ändra till min mysql databas. Jag använder Msure för loggning av temperaturer som sparas i databasen. Skulle du kunna vara vänlig och ge ett exempel på hur koden ska se ut för att hämta senaste mätvärdet för en sensor och få jq_plotmeter.html att visa resultatet.
  Mvh
  Roger Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.