Dag 2 – färgglatt uppvaknande, och när man river får man överraskningar

Det var fantastiskt att vakna i vårt nya hus, men det kändes också ovant. Genom dörröppningen kom det ett orange sken. Jag funderade på vad det kunde vara. Shit, brinner det!? Jag hoppar ur sängen och går in i rummet bredvid. Hela rummet är orange. Jag tittar ut genom fönstren och ser jag källan till det orange skenet, det är gryninsgljuset över sjön Mjörn.

Mia var tvungen att arbeta så hon tog Orange express till jobbet. För Ulrik började dagen med att med att träffa en tekniker för företaget som nu mer är lila men än gång i tiden var orange. Huset har massor av telejack och ingående teleledningar, men ändå hade Telia inte med fastigheten i sitt register. Efter en rundvandring bland rum och telejack valde vi ut ett av jacken i köket och bestämde att detta jack får blir vårt nya ”hemmanummer”. Det har nämligen funnits flera linjer in både i boningshus och garaget.

Sen kom Folke för att hjälpa mig riva en vägg, med sig hade han även de fruktträd och buskar som vi hade fått i bröllopspresent. Dessa fick tillfällig bostad under äppelträdet.

På mittenplanet finns två sovrum som vi vill göra om till ett vardagsrum. Planen är att hela mittenvåningen ska bli ett ”umgängesplan”. Förmiddagen gick åt till att få ner själva väggen, och där gick det enligt plan. Gipsdamm, isolering och lite elinstallationer att koppla ur.

Här kan man se timmerväggen.

I ena hörnet stod en garderob som inte riktigt kändes ”vardagsrum” även om det var ett Marbodalskåp. Vår plan var att ställa bokhyllor hela vägen in i hörnet. Första upptäckten var timmerväggen. Vi vet att husets stomme är en gammalt timmerhus från Lindome, och här fick vi först se de liggande timmerstockarna. Upptäckt nummer två gör att vi måste tänka om möbleringen. I sockeln går det nämligen massor av värmerör som kommer upp från pannrummet, och de ligger delvis högre än golvet. Så det blir nog till att sätta någon typ av möbel på sockel i hörnet.

Vi har även delvis frilagt murstocken, eftersom vi drömmer om att kunna sätta in en kamin. Det finns troligen en pipa ledig efter oljepannan. Så vi försöker även förbereda för detta.

ojdå, här gick det lite värmerör.

När Mia kom hem så lastade vi över rivningsmaterialet till garaget. Vi pratade även om att älgarna har varit och käkat jäst fallfrukt från äppelträdet så därför flyttade Mia buskarna. Det var nog ett bra drag, för så fort det mörknat så kom två älgar in och mumsade äpplen där buskarna nyss hade stått.

Mia lagade sedan vår första riktiga middag i vårt nya hem. Det smakade underbart. Det känns som vi hittat vårt lilla palats.

Mia lagar första middagen i huset. Kvällen innan var det bara Thai Takeaway.

Det här inlägget postades i Flytt, Husköp, Husrenovering, Trädgård, Vardagsrum. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.