Kvällen före

I morgon förmiddag ska vi till banken för att fixa med tillträdet till vårt nya hus. Det ska bli spännande att flytta till nytt ställe, men framförallt att flytta till något eget. Ja om man nu inte tänker för mycket på att det egentligen är banken som har största andelen i huset.

Sista dagarna har bestått av flitigt flyttpackande. Lägenheten ser ut som ett lite rörigt lager med travade flyttlådor. Eftersom vi tänkt att ta vännerna till flytthjälp så har vi försökt gör det enkelt. Allt löst är packat i flyttlådor som är märkta med färgkoder beroende på vart de ska. Planen är även att köra ett mindre flyttlass redan i morgon med det som vi behöver för att bo i huset medan vi målar och slipar golv.

Även om vi har gjort noggranna kalkyler och pratat med banken långt i förväg så har de varit en hel del prat om huslån och ekonomisk planering de sista dagarna. Världsekonomin har varit minst sagt rörig de senaste veckorna. Det har spekulerats i om Riksbanken skulle stå fast vi den planerade räntehöjningen eller inte. Idag kom beskedet att de inte höjer, den korta räntan ligger kvar på 2%. Som husägare är ju den stora frågan om man ska binda lånen eller köra rörligt. Vi kommer ha hög belåning så räntan kommer ha stor påverkan på vår ekonomi även om vi räknar med att ha en bra marginal. Även om jag tror att obundet är det mest ekonomiska på sikt så planerar vi att binda en del av lånet på 2 år för att få en lite tryggare start. Men bli inte förvånad om du inom några månader får läsa svordomar om detta beslut…

Hur som helst så är det dags att kicka igång bloggen om Pingvinpalatset. Vi har redan fått en del frågor om varifrån namnet kommer, den som följer bloggen kommer får reda på det med tiden. Nu ska vi njuta av att ha packat den sista flyttlådan. Nu är det bara lite toalettprylar, kylskåp och lite småplock kvar. Dags att njuta av ett sista glas vin i denna lägenhet.

Det här inlägget postades i Flytt, Husköp, Ränta / Lån och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.