15 spel och start för fotostudioprojektet

Alla som flyttat till hus verkar ha en sak gemensamt. Man har en massa projekt som ska göras men inser snart att man inte får gjort så mycket på vardagkvällarna, utan det är på helgerna man verkligen kan få något gjort. Det är stor skillnad på att jobba två timmar per dag jämfört med rejäla tolvtimmarspass.

Vardagsrummet börjar att ta sig, nästa steg där är att spika upp kablar till hemmabiosystemet. Vi har fått packat upp en hel del flyttlådor så huset börjar sakta transformeras från lagerlokal till mysig bostad. Dessutom har vi nu fasta nätverksuttag i arbetsrummet (men fortfarande långsamt internet). Så saker går helt klart frammåt.

När man ser på hemmafixarprogram där de ska hem till någon familj och rädda tillvaron så brukar det vanlig scenariot varit att familjen har startat femton olika renoveringsprojekt samtidigt, men inget blir färdigt. Och nu är allt kaos och förfaller. Vi har haft som ett tydligt mål att just inte ha för många projekt parallellt, men ändå har vi nu dragit igång ytterligare ett. Garaget ska byggas om till fotostudio och det behöver bli klart om några veckor eftersom vi har sagt upp den gamla lokalen i Alingsås. På bilden ser du ena hörnet av garaget. Vi har tagit över en del blandade inventarier från verkstaden, inklusive en trefas pelarborr och en fet tryckluftskompressor.

I fredags ringde golvkillen och sa att han kunde börja med renoveringen av garagegolvet. Så nu blev det bråttom att tömma garaget. Vi hade just fått lite ordning på nedervåningen men det har nu förbytts i kaos efter att mycket av det som förvarades i garaget nu har får bäras över dit. Förutom pelarborren och en del annat som flyttat in i förrådet, som nu också är nästan omöjligt att röra sig i. Det börjar kännas som ett klassiskt 15-spel. Man flyttar runt brickor för att skapa ordning, och det finns bara en ledig plats åt gången.

Folke har åter varit vår räddare. han kom hit och hjälpte oss med garageröjet inklusive att vi tillsammans har tvättat väggar och tak. Plötsligt hade arbetet gått snabbare än vad vi hade trott. Vi vara klara redan på söndag eftermiddag, strax efter lunch! Normalt är jag en stor tidoptimist och ligger därför alltid efter, att få tid över är gör mig lite ställd och obekväm. Lösningen blev en snabb tur till Bauhaus för att köpa takfärg. Nu har vi just skruvat ner alla lysrörsarmaturer och målat 70 kvardratmeter innertak.

Djurlivet fortsätter att överraska. En av musfällorna hade slått igen, viltkorven verkade ha lockat till sig ett offer. Men det var ingen mus i fällan, utan en rejäl skalbagge av nu mer mosad och oidentiferbar art. I torsdags flög en talgoxe in genom fönstret och gjorde Ulrik sällskap i arbetsrummet. Men talgoxen ångrade sig snabbt och ville ut igen, tyvärr kom den inte ihåg vilket av fönstren den kom in igenom utan fick panik. Efter en stunds panik satte den sig i en krukväxt. Då lugnade den ner sig och lät sig lotsas ut genom ett öppet fönster med en mild knuff i baken.

Arbetet i Pingvinpalatset löper på.

Det här inlägget postades i Fåglar, Flytt, Fotostudio, Husrenovering och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på 15 spel och start för fotostudioprojektet

  1. Mattias Ivarsson skriver:

    Låter intresant med fotostudio. Har länge funderat på det själv. Jag har ett rum över i lägenheten som jag funderar på att göra om. Men själv är jag bara på amatör stadiet så jag forskar mig fram till olika saker. Har nu köpt dina 2 Dvd som handlar om fotofrafering m.m. Ser fram mot att kika på dem när de kommer i brevlådan vilken dag som helst nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.