Vi har köpt ett hus

I ett års tid så har vi letat efter ett hus. När det här skrivs så bor vi i en lägenhet i Olskroken, Göteborg. Men vi längtar efter att flytta ut på landet. Vi vill kunna odla grönsaker, går barfota i gräset och ligga i hängmattan. På vintern vill vi kunna avsluta dagen framför brasan med en god whiskey. Om du redan bor i villa så veta jag vad vad du tänker nu, du tänker att så drömde jag också. Men verkligheten är ogräsrensning, måla fasad och skotta snö. Jo vi inser att det kommer finnas dagar då det är riktigt jobbigt att vara husägare , framförallt om man valt att köpa ett trähus.

Under det senaste året så har vi varit flitiga besökare på husvisningar. Vissa mäklare känner oss nu mer med namn och berättar snabbt om vilka möjligheter huset har när det gäller att bygga studio eller liknande. Men de flesta hus har haft något som varit fel. Ofta har felet varit tidigare ägares renoveringsförsök. Vid ett tilfälle skrev vi till och med kontrakt på ett hus som vid besiktningen visade sig ha lite för många överraskningar, så där valde vi att höva köpet.

När vi skev om husletandet på Facebook så blev det ett enormt gensvar bland våra vänner. Det var många kommentarer, frågor och gratulationer. Detta fick oss att inse att det kanske finns fler som är nyfikna på vår lilla resa, om inte annat som lärdom för den som ska ge sig in i ett liknande projekt. Så därför drog vi (Ulrik & Mia) igång denna lilla blogg.  Här kommer du få läsa om hur vårt husprojekt löper på.

Hur som helst. För ett par veckor sedan fick vi en specialvisning på ett äldre hus i Björboholm. Det är en liten by i Lerums kommun, när Gråbo. Vi insåg att detta skulle passa våra behov och önskemål. Sedan blev det budgivning och den vann vi. Nu har vi skrivit kontrakt och fått huset besiktigat. Den här gången var det få överraskningar vid besiktningen. Så den 8:e september är det tillträde. Då ska vi göra fixa lite väggar och golv. Inflyttningen blir den 24:e september. Så nu är det bråda dagar med både bröllop och flyttplanering.

Det här inlägget postades i Husköp. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.