Sparktur på Mjörn

Den östliga vinden mojnade tillslut och efter några dygn med sträng kyla så frös Mjörn ordentligt. Igår köpte vi isdubbar, ispik och kastlina. Dock med förhoppningen att inte behöva använda någon av dessa. Idag tog vi en nästan 9 km lång tur med på sjön.

Mia sätter full fart på sparken. Hur bromsar man?

Ulrik testar isen med ispiken. Det var inga problem med bärigheten här.

Det var intressant att spana in Björboholm och halvöarna Vallers Udde samt Björbo huvud (även kallat Strandkullen) från sjösidan. Det finns gott om stora pampiga hus. Dels från Björboholms glansdagar som sommarparadis för Göteborgs societet. Men även en del moderna skrytbyggen.

Tyvärr var det inte så bra fotoväder, gråmulet och lätt snöfall. Termometern visade -12° och det bet i  kinderna, men det avskräckte inte skridskoåkarna. Vi såg avundsjukt på hur de svischade förbi. Till nästa vinter får vi också skaffa oss långfärdsskridskor.

Efter att ha följt fastlandets strandlinje ner till Björbo huvud svängde vi ut till Flatholmarna för en fikapaus. Mackorna började vara halvfrysta men kaffet värmde gott. Men ny energi satte vi kurs mot Sunnerö. Där hittade vi inte bara sommarstugor, det fanns även några vrak av varierande ålder.

Det var kul att få se vårt eget hus från sjösidan. Jag måste gå ut på isen någon förmiddag när det är sol och tar lite bilder. Efter ett par timmar på sjön satt det bra med glögg framför brasan. Nedan hittar du ett litet galleri med bilder från dagens tur.

 

Det här inlägget postades i Björboholm, Mjörn, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Sparktur på Mjörn

  1. Annika Lindskog skriver:

    Vilken härlig hemsida/blogg ni har! Fantastiskt fina bilder. Kommer att kika in här lite då och då. Vänliga hälsningar från Annika (som har en av sommarstugorna på era bilder)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.