Jordgubbspremiär

Jordgubbspremier

Idag åt vi årets första egna jordgubbar. Vi plockade ungefär en halv liter riktigt mogna och söta jordgubbar i växthuset. Detta firades med champagne. Idag hade vi även 29.8 grader i skuggan, och när det här skrivs har solen gått ner och det är ändå 20°. Helt underbart.

Champagne och jordgubbar

Årets första jordgubbsskörd firas med Champagne

Förra året åt vi de första egna jordgubbarna den 2:e juni, så detta en och en halv vecka tidigare. Men all växtlighet är tidig i år. Det börjar bli dags att kupa potatisen. Alla tomater har flyttat ur kuvösen och växthuset är proppfullt med plantor.

Den senaste perioden har det hänt mycket i trädgården. Bland annat har Mia grävt upp en massa gräs vid entrén och anlagt ett nytt blomsterland. Förra sommaren så bröt vi upp en gammal stensatt uteplats. De stenarna passade perfekt som gång i den nya rabatten.

Äppleträdet har blommar helt sanslöst. Det ska bli spännande att se hur skörden blir i år.

Detta är vår tredje vår i huset. Det har hänt en hel del sen vi flyttade hit. Det är också intressant att se hur olika vädret har varit de här åren. Samma dag förra året var maxtemperaturen 16.5°, fjorton grader lägre än idag. Nederbörden den senaste månaden har varit 102 mm, motsvarande period förra året hade det kommit 70 mm.

stensatt rabatt

Nyanlagd rabatt med återanvänd sten

This entry was posted in Björboholm, Väder, Växthus and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Jordgubbspremiär

  1. Barbro says:

    Va roligt med egenodlade jordgubbar redan nu. Snyggt med den nya rabatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *